Desert cu cheesecake
Cheesecake cu o diferență ??!
- 1 litru de lapte⠀
- 40 ml suc proaspăt de lămâie⠀⠀
- 10 ml extract de vanilie⠀
- 3 linguri de sare
- 300 g de brânză făcută în casă⠀
- 200 ml vin alb
- 200 ml smântână⠀
- 100 g zahăr pudră⠀
- 100 g prune uscate⠀⠀
- 100 g caise uscate⠀
- 150 g zahăr granulat⠀
- 400 g biscuiți sfărâmați
⠀
Toarnă laptele în Multimaker, închide capacul și încălzește-l în cuptorul cu microunde la 80 °C timp de 10-15 minute (700W). Apoi adaugă extractul de vanilie, sucul de lămâie și sarea. Amestecă bine și pune Multimakerul în cuptorul cu microunde pentru încă 10 minute. Pune Cheesemakerul în Multimaker și lasă ambele în frigider timp de 1-8 ore pentru a permite scurgerea brânzei.
Pregătește desertul în același timp.
⠀
Preparare:
Adaugă vinul, zahărul granulat și fructele uscate tăiate în bucăți mici într-o cratiță și fierbe timp de aproximativ 6-8 minute până când amestecul se îngroașă.
Apoi toarnă smântâna și zahărul pudră în Multimaker și bate cu un mixer de mână până când amestecul devine frisca.
Adaugă brânza tocată și bate amestecul încă 1 minut.
Gata de servire!
Pune biscuiții sfărâmați în boluri mici sau vase de sticlă, apoi adaugă amestecul de brânză și în final toarnă sosul de fructe uscate deasupra.