Placinta cu cartofi dulci

Back to Blog

Placinta cu cartofi dulci

Avem o altă rețetă nouă cu cartofi dulci! Pentru pregătire am folosit răzătoarea V6.

Ingrediente:
Crustă:

¾ cană de nuci
1 ¼ cană de făină integrală
1 ¼ cană de făină albă, plus puțină în plus pentru pudrare
2 lingurițe de cimbru proaspăt tocat și/sau rozmarin
¾ linguriță de sare
¾ linguriță de piper proaspăt măcinat
½ cană de ulei de măsline extra virgin
7 linguri de apă rece
Umplutură:

700 g de cartofi dulci, curățați și tăiați felii de 1/4 inch grosime
1 lingură plus 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin, împărțit
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper proaspăt măcinat
1 ½ cană de ceapă roșie subțire feliată
1 cană de brânză cheddar rasă
1 albuș de ou mare amestecat cu 1 linguriță de apă
1 linguriță de cimbru proaspăt tocat și/sau rozmarin
Preparare:

Încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius.

Pregătiți crusta: Mărunțiți fin nucile într-un robot de bucătărie. Într-un bol mare, combinați făina integrală, făina albă, 2 lingurițe de cimbru și/sau rozmarin, ¾ linguriță de sare și ¾ linguriță de piper. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ½ cană de ulei și apă. Amestecați treptat ingredientele umede cu cele uscate până obțineți un aluat moale (va părea mai umed decât alte tipuri de aluat). Framântați în bol până când aluatul se leagă.

Formați aluatul sub formă de disc, înfășurați-l în folie de plastic și refrigerati-l timp de cel puțin 15 minute sau până la 3 zile.

Pregătiți umplutura: Într-un bol mare, combinați cartofii dulci, 1 lingură de ulei, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper. Răspândiți pe trei sferturi dintr-o tavă mare cu margini înalte. Amestecați ceapa în bol cu 1 linguriță de ulei. Răspândiți uniform pe ultimul sfert al tăvii. Coaceți timp de 10 minute. Scoateți din cuptor. Reduceți temperatura la 180 de grade Celsius.

Așezați o suprafață de lucru cu hârt

Share this post

Back to Blog