Supa de ramen vegană
Pentru această rețetă am folosit feliatorul de legume V5 PowerLine cu insertul de 7 mm.
Ingrediente pentru supă:
- 250 ml apă
- ½ legume tăiate cubulețe pentru supă
- 2 lingurițe de sos de soia
- ½ linguriță de pudră de chilli
Ingrediente:
- Tăiței
- 1 morcov mare
- 3 felii subțiri de ghimbir proaspăt
- 3 ciuperci mai mari (sau alt tip de ciuperci)
- 1 ceapă verde
- 1 mână de porumb dulce
- 1 frunză de ștevie sau spanac
Preparare: Supă – Taie morcovii și ghimbirul în fâșii subțiri, pune-i într-un vas în care facem un bulion cu jumătate de cub de supă, adaugă apă și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, redu apoi căldura și adaugă sosul de soia și pudra de chilli, lasă să mai fiarbă timp de încă 5 minute. Legume – În timp ce supa fierbe, feliază ciupercile în felii medii subțiri, călește-le în puțin ulei și prăjește-le la foc mare până devin aurii, apoi pune-le deoparte. Taie ceapa verde în inele. Taie ștevia sau spanacul în fâșii. Când porumbul este rece, înmoaie-l în apă clocotită pentru scurt timp și va fi gata de utilizat. Când supa este gata, scoate cu grijă morcovii și ghimbirul gătit și pune-i deoparte, avem nevoie de ei pentru servire. Tăiței – Toarnă apă clocotită peste tăiței și lasă-i timp de 5 minute. După ce sunt gata, scurge apa.
Acum am pregătit toate ingredientele și este timpul să servim: Toarnă supa într-un castron ceramic adânc, apoi așază tăițeii pe o parte, urmați de legume în ordinea dorită, așa cum este sugerat în fotografia preparatului.
Ramen-ul se servește cald ca o supă extrem de consistentă și sănătoasă!