Chifteluțe vegetariene în sos de curcuma
Ingrediente pentru chifteluțele vegetariene: 250 de grame de carne tocată vegetală 2 morcovi mai mici 2 căței de usturoi 1 plic de praf de copt 3 linguri de ulei de măsline Pătrunjel Sare Piper
Ingrediente pentru sos: 200 ml de smântână vegană pentru gătit 200 ml de sos de roșii 2-3 lingurițe de curcuma 2 lingurițe de chimion Un praf de sare Un praf de zahăr Piper Pătrunjel
Preparare: Tocați carnea vegetariană și usturoiul într-un robot de bucătărie. Adăugați morcovii rași și pătrunjelul tocat fin. Condimentați cu sare și piper, apoi adăugați praful de copt și uleiul de măsline și amestecați până obțineți o masă compactă.
Luați compoziția cu o lingură și formați chifteluțe. Coaceți chifteluțele în cuptor la 180° pentru aproximativ 15 minute (până se rumenesc frumos). Lăsați-le deoparte în timp ce pregătiți sosul.
Într-o tigaie adâncă, adăugați smântâna vegană pentru gătit și sosul de roșii, apoi adăugați toate condimentele și lăsați-le să fiarbă ușor la foc mic. După amestecare, adăugați chifteluțele și lăsați-le să fiarbă încă cinci minute. Presărați cu pătrunjel tocat fin