Trandafiri cu mere copți

Back to Blog

Trandafiri cu mere copți

Luna decembrie este o lună plină de bucurie, deoarece toată lumea se pregătește pentru Crăciun. Aici aveți o bunătate care nu doar că are un gust minunat, ci arată și fabulos! Aceste trandafiri de mere sunt ușor de pregătit. Pentru această rețetă am folosit setul Borner Multi Peeler Set of 3.

Ingrediente:

1 măr roșu mare, curățat de cotor și feliat foarte subțire
1/4 cană de zahăr alb
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 foaie de aluat foitaj congelat, dezghețată
1/4 cană de unt topit
1 ou
2 lingurițe de apă
1 linguriță de zahăr pudră (opțional)
Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Ungeți două forme mici cu unt și presărați cu zahăr alb.

Așezați felii de măr pe o farfurie, suprapunându-le ușor dacă este necesar. Încălziți în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de aproximativ 45 de secunde, până când feliile se înmoaie ușor. Acoperiți farfuria cu folie de plastic și un prosop de bucătărie.

Amestecați zahărul și scorțișoara într-un bol.

Rulați foaia de aluat foitaj până la o grosime mai mică de 1/8 inch. Folosind un cuțit de pizza, tăiați două dreptunghiuri de 3 pe 12 inch. Păstrați bucățile rămase pentru altă utilizare.

Pensulați aluatul cu unt topit și presărați cu o cantitate generoasă de zahăr cu scorțișoară. Așezați feliile de măr de-a lungul unei margini lungi a aluatului, la aproximativ 1/4 inch în afara marginii aluatului, suprapunând ușor feliile. Îndoiți jumătatea inferioară a aluatului peste feliile de măr, creând o „coală pliată” lungă care expune marginile rotunjite ale feliilor de măr.

Amestecați oul și apa într-un bol. Pensulați suprafața aluatului cu amestecul de ou. Presărați cu mai mult zahăr cu scorțișoară, dacă doriți.

Începând de la un capăt, rulați aluatul nu prea strâns, creând o coptură în formă de trandafir. Închideți ruloul cu capătul fâșiei de aluat.

Așezați trandafirii în formele

Share this post

Back to Blog