Carpaccio vegan de sfeclă roșie

Back to Blog
Veganes Rote Beete Carpaccio

Carpaccio vegan de sfeclă roșie

Pentru această rețetă de carpaccio vegan de sfeclă roșie, am folosit feliatorul nostru V5 PowerLine pentru legume, care permite felii subțiri de 1,2 mm.

Sfecla roșie are o valoare nutritivă foarte mare. De asemenea, are un conținut ridicat de apă, motiv pentru care are un aport scăzut de calorii. Este bogată în minerale și vitamine. Sfecla roșie scade tensiunea arterială, reduce riscul de boli de inimă, îmbunătățește funcția cerebrală și susține funcția hepatică. Promovează rezistența și este foarte bună pentru digestie.

Datorită acestor beneficii, am pregătit un delicios carpaccio vegan de sfeclă roșie cu fulgi aromati de broccoli. Este rapid și ușor de preparat. Este ideal pentru a fi servit atunci când oaspeții trec pe neașteptate sau ca aperitiv la o cină frumoasă.

Ingrediente pentru carpaccio:
3 sfeclă roșie mare, spălată și uscată
Un praf de sare
piper
O stropitoare de ulei de măsline

Pentru dressing:
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de muștar
1 lingură de suc de lămâie
1 lingură de sirop de arțar
1 linguriță de oțet balsamic
½ linguriță de fulgi de sare de mare
1 cățel de usturoi, tocat

Ingrediente pentru fulgii de broccoli:
½ cană (35g) broccoli
coajă de la 1 lămâie
Migdale și ierburi proaspete, pentru servire

Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190°C (convențional)/170°C (cu ventilator).

Tăiați trei foi de folie de aluminiu de 20 cm pătrate. Așezați o sfeclă roșie în centrul fiecărei foi. Presărați cu un praf de sare și un praf de piper negru și ungeți fiecare sfeclă cu puțin ulei de măsline. Înfășurați folia în jurul sfeclei și formați pachețele. Așezați-le pe o tavă cu margini și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră. Opriți cuptorul și lăsați să se răcească în cuptor până când sunt gata de utilizat.

Pentru pregătirea dressingului, puneți toate ingredientele într-un borcan mic de sticlă. Închideți cu un capac și agitați. Păstrați în frigider până când este gata de utilizat.

Pentru fulgii de broccoli, tocați broccoli și coaja de lămâie și amestecați până când se formează ful

Share this post

Back to Blog