Pâine cu năut și avocado
Amestecul de avocado a fost tăiat cu ajutorul mașinii noastre de feliat legume V6 ExclusiveLine din oțel inoxidabil.
Pâine cu năut și avocado – o delicatesă specială! Pâinea cu avocado simplă vi se pare prea plictisitoare? Atunci avem o rețetă grozavă care va aduce din nou viață în bucătăria voastră! Năutul și avocado sunt pur și simplu o combinație genială pe care trebuie să o încercați!
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tocată cubulețe
- 2 căței de usturoi, pisati
- 1 conservă de roșii cubulețe
- 1 lingură de condimente italiene uscate
- Puțin ardei iute măcinat
- Sare de mare
- 2 conserve de năut, scurs și clătit
- 4-5 linguri pline de brânză ricotta vegetarienă
- O mână de pătrunjel
- Felii de pâine + avocado
Preparare:
- Încălziți cuptorul la 180°C.
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp de aproximativ 5 minute, amestecând frecvent. Adăugați roșiile din conservă, condimentele italiene uscate, ardeiul iute și sarea.
- Reduceti căldura și amestecați frecvent până se formează un sos gros, aproximativ 10 minute.
- Când sosul este gata, adăugați năutul spălat și uscat. Puneți totul într-un vas termorezistent și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25 de minute. Apoi adăugați ricotta și reintroduceți în cuptor pentru încă 5 minute, pentru a coace totul în mod uniform.
- Luați o felie de pâine, puneți un strat frumos de amestec de năut, feliați avocado-ul și puneți-l și pe pâine. Presărați cu sare de mare, piper negru, pătrunjel și pudră de ardei iute, apoi savurați!