Spaghete de dovlecei cu sos Bolognese vegan

Back to Blog
Zucchini spaghetti with vegan Bolognese

Spaghete de dovlecei cu sos Bolognese vegan

Încearcă spaghetele de dovlecei în loc de paste obișnuite. Au un gust chiar mai bun, arată minunat și sunt cu siguranță mai sănătoase! Cu sosul potrivit, vei impresiona pe toată lumea! Iată o rețetă nouă pe care o poți servi familiei și prietenilor tăi! Spaghetetele de dovlecei au fost pregătite cu ajutorul Borner Multi Peeler, un adevarat ajutor în bucătărie.

Ingrediente:

2 dovlecei mari
1 lămâie
Sare de mare
Piper
100 de grame de ceapă
1 cățel de usturoi
150 de grame de linte
1 lingură de ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
2 linguri de pastă de roșii
2 linguri de oțet balsamic
1 crenguță de rozmarin
1 borcan de roșii pasate sau tocate
45 de grame de semințe de dovleac
1 lingură de pudră dulce de paprika
½ linguriță de pudră de paprika afumată
1 linguriță de chimion
Busuioc proaspăt
Roșii cherry pentru decorare
Preparare:

Spălați dovleceii, tăiați capetele și folosiți Multi Peeler pentru a-i curăța și transforma în spaghete de dovlecei.
Amestecați spaghetele de dovlecei cu 2 linguri de suc de lămâie și o pinch de sare de mare și lăsați-le deoparte până se eliberează apa.
Curățați, radeți și tocați fin ceapa și usturoiul. Clătiți lintea sub apă rece. Încingeți 1 lingură de ulei de cocos într-o tigaie adâncă, adăugați ceapa și usturoiul tocate, apoi adăugați lintea și pastă de roșii. Turnați 300 ml de apă peste ele și adăugați oțetul balsamic. Adăugați o crenguță de rozmarin și o frunză de dafin și căliți lintea, înlăturând rozmarinul și frunza de dafin înainte de servire.
După 8-10 minute de gătire, adăugați încă 200 ml de apă și amestecați roșiile pasate și semințele de dovleac. Adăugați condimentele uscate.
După 25 de minute de timp total de gătire, lintea este gata. Adăugați busuioc proaspăt tocat și amestecați până se combină. Sosul Bolognese este acum gata.
Strecurați apa din dovlecei, aranjați-i pe un platou și turnați deasupra sosul Bolognese. Decorați cu roșii cherry, frunze proaspete de busuioc și semințe de dovleac.

Share this post

Back to Blog