Lasagna cu dovleac

Back to Blog

Lasagna cu dovleac

Octombrie este luna dovlecilor! Aceștia nu sunt doar delicioși, ci și plini de vitamine și ingrediente valoroase care sunt bune pentru sănătatea noastră. De aceea, am pregătit pentru tine o lasagna delicioasă cu dovleac, pe care o poți găti ușor acasă!

Ingrediente:
800 g dovleac, tăiat în felii subțiri de 2 mm
1 legătură de salvie, frunzele alese, jumătate dintre ele tocate mărunt
1/2 cană (125g) ghee, topit, plus încă 1/4 cană (60g) ghee
1 praz, tăiat felii subțiri
4 căței de usturoi, rasați fin
100 g fiecare de varză kale și varză neagră, tăiate mărunt după îndepărtarea codițelor
270 g roșii semisubțiate, scurse și tăiate cubulețe
500 g brânză de vaci
2 ouă, bătute ușor

Preparare:
Într-un castron, amestecă feliile de dovleac cu jumătate din frunzele întregi de salvie, 2 linguri de ghee și 2 lingurițe de sare și pune deoparte.
Combina prazul, usturoiul, 2 linguri de ghee și 1/2 linguriță de sare într-un castron și pune deoparte.
Într-un castron, amestecă varza kale, varza neagră, roșiile și 1 linguriță de sare. Masează ușor frunzele pentru a le înmuia, apoi pune deoparte.
Amestecă brânza de vaci, ouăle și salvie tocată într-un castron.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Ungi o tavă termorezistentă de 2 L (8 cupe).
Pentru lasagna, întinde 1/3 din amestecul de praz în partea de jos a tăvii și acoperă cu un strat de amestec de dovleac, urmat de 1/3 din amestecul de brânză. Acoperă cu 1/3 din amestecul de varză kale, apoi cu încă un strat de amestec de dovleac. Repetă acest proces de încă două ori, încheind cu restul de amestec de dovleac. Ungi deasupra cu restul de ghee.
Pune o foaie de hârtie de copt peste lasagna și înfășoară cu folie de aluminiu. Coace timp de 1 oră și 30 de minute până când lasagna este fragedă. Preîncălzește grătarul la temperatura maximă. Înlătură folia și hârtia de copt și așază lasagna înapoi pe raftul superior al cuptorului. Grătarul timp

Share this post

Back to Blog