Cartofi copti cu branza

Back to Blog

Cartofi copti cu branza

Cartofii sunt întotdeauna delicioși, fie fierți, fie prăjiți, în formă fermă sau sub formă de piure. Avem o variantă delicioasă pe care trebuie să o încercați! Pentru această rețetă am folosit răzătoarea Vital.

Ingrediente:

1 kg de cartofi, curățați și feliați subțire
2 linguri de unt
1/3 cană de brânză mozzarella rasă
1/3 cană de brânză Asiago rasă
1/3 cană de brânză Gruyere rasă
1/4 cană de parmezan proaspăt ras
1 ceapă mică, tăiată cubulețe fin
1 linguriță de frunze de cimbru proaspăt tocate
sare și piper
2 căni de frișcă bătută
1/4 linguriță de nucșoară rasă
Preparare:

Plasați un grătar în partea superioară a cuptorului și preîncălziți-l la 220 de grade Celsius. Într-un bol mic, combinați ceapa tăiată cubulețe, cimbrul tocat, sare și piper. Amestecați și lăsați deoparte.

Într-un alt bol, amestecați brânza mozzarella, brânza Asiago și brânza Gruyere rasă. Încălziți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, pe foc mediu-ridicat. Adăugați jumătate din felii de cartofi și distribuiți uniform.

Presărați 2/3 din amestecul de ceapă peste cartofi, apoi turnați jumătate din amestecul de brânză deasupra.

Așezați restul de felii de cartofi deasupra și presărați cu restul de amestec de ceapă. Turnați frișca bătută deasupra și adăugați nucșoara. Lăsați să fiarbă pe aragaz timp de 5 minute.

Ungem cartofii cu untul rămas. Apoi presărăm celelalte trei tipuri de brânză deasupra și acoperim cu parmezanul.

Așezăm tigaia în cuptor și coacem până când devine aurie, aproximativ 25-30 de minute. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute înainte de servire și garnisați cu o crenguță de cimbru.

 

 

 

Share this post

Back to Blog