Iată o altă rețetă delicioasă și sănătoasă de cartofi dolci umpluți!
Ingrediente:
3 cartofi dulci de mărime medie
1 pungă de maioneză vegană
1 avocado
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de suc de lămâie
1 linguriță de praf de usturoi
Sare
200 g de brânză vegetală
ridiche
ceapă
Preparare:
Spălați bine cartofii dulci și tăiați-i în jumătate. Coaceți-i în cuptorul cu microunde la cea mai mare treaptă timp de 10 minute sau în cuptor la 200 de grade timp de aproximativ o oră. Cartofii dulci sunt gata când sunt moi în mijloc. Gaurați mijlocul cartofilor dulci și apoi amestecați-l într-un bol cu maioneza vegană. Lăsați bolul deoparte pentru a fi folosit mai târziu când serviți.
Zdrobiți avocado și adăugați uleiul de măsline, lămâia, praful de usturoi și o pătura de sare, amestecați bine.
Umpleți cartofii dulci astfel încât unul din treimea pielii să fie umplută cu amestecul de cartofi dulci, o a doua treime cu amestecul de avocado și ultima treime cu brânza vegetală.
Tăiați subțire ridichea și ceapa și adăugați-le în tigaie.
Cartofii dulci pot fi garnisiți cu orice condimente și toppinguri vă plac.