Cheesecake în mere
O tentație dulce care nu doar că este delicioasă, ci și sănătoasă!
Ingrediente:
4 mere galbene
200 de grame de ricotta
50 de grame de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 ou
1/2 sticluță de extract de vanilie
sos caramel
fistic
stafide
Preparare:
Preîncălzește cuptorul la 150°. Amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat și extractul de vanilie, apoi adaugă oul și continuă să amesteci până obții o masă omogenă.
Taie partea superioară a merelor și scoate miezul merei pentru a o transforma într-un „bol”. Umple fiecare măr cu amestecul de brânză. Coace în cuptor până merele capătă o culoare frumoasă auriu (aproximativ 40 de minute, depinde de cuptor și de mărimea merelor, te rog verifică des).
După coacere, lasă merele să se răcească la temperatura camerei, apoi refrigerază-le timp de 2-3 ore.
Înainte de servire, toarnă sosul caramel, adaugă stafide și fistic deasupra merelor.
Poftă bună!