Terciul de ovăz peste noapte
Terciul de ovăz peste noapte este un mic dejun foarte popular! Este ușor de pregătit seara, iar a doua zi poți savura rapid un mic dejun sănătos, ideal acasă sau în deplasare. Avantajul acestui preparat este că variantele sunt nelimitate. În funcție de preferințele tale, poți crea propriul tău terci de ovăz peste noapte. Noi am optat pentru o combinație și sperăm să-ți placă! Pentru această rețetă am folosit Roko Grater PowerLine.
Ingrediente:
50 g fulgi de ovăz (mărime fină)
10 g migdale măcinate
1/3 linguriță de scorțișoară
1 praf de sare
1 morcov mic (greutate netă aprox. 20 g)
150 g lapte de ovăz
sirop de arțar* (opțional)
Preparare:
Rade fin morcovul cu Roko PowerLine și amestecă-l cu celelalte ingrediente.
Opțional, poți îndulci puțin cu sirop de arțar sau alt îndulcitor la alegere.
Lasă la frigider peste noapte și savurează dimineața următoare.