Tortul vegan de morcovi
Aveți în curând ziua de naștere? O seară romantică alături de partener? Sau pur și simplu vreți să vă îndulciți ziua? Avem rețeta perfectă pentru tortul vegan de morcovi!
Feliatorul nostru Roko a fost folosit pentru a rade fin morcovii.
Ingrediente pentru umplutura albă:
300 g nuci de caju
400 ml lapte de cocos
2 linguri de suc de lămâie
5 linguri de miere sau sirop de arțar
1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru amestecul de morcovi:
2 morcovi mai mari
250 de grame de nuci
200g curmale
1 linguriță de extract de vanilie
1/4 linguriță de sare
1 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de pudră de ghimbir
un praf de nucșoară
100 g de făină de cocos
esență de rom
rodie
mentă proaspătă
Preparare:
Puneți nucile de caju în apă și lăsați-le să se înmoaie cât mai mult posibil (preferabil peste noapte), apoi stoarceți-le și adăugați-le într-un blender împreună cu laptele de cocos, sucul de lămâie, mierea și extractul de vanilie. Amestecați toate ingredientele până obțineți o masă cremoasă. Lăsați această compoziție în congelator până se întărește.
Amestecați curmalele într-o pastă dulce în blender cu foarte puțină apă.
Apoi scoateți și lăsați deoparte.
Amestecați nucile împreună cu condimentele și extractul de vanilie, apoi adăugați pasta de curmale și morcovii, rasați în prealabil cât mai fin posibil. Amestecați această compoziție scurt și apoi turnați-o într-un castron.
Adăugați făina de cocos la amestecul de morcovi și amestecați bine.
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei de cocos și turnăm amestecul de morcovi peste, nivelând uniform. Apoi turnăm peste umplutura albă făcută anterior.
Puneți tortul în congelator pentru a se întări. Presărați rodie proaspătă și mentă deasupra pentru un gust proaspăt suplimentar.